Laman

SHEBBIE's - berterima kasih!

DUNIA SHEBBIE...!

semoga semua yg shebbie usahakan di sini dapat memberikan sesuatu kebaikan buat diri kalian yg sudi mengunjungi blog shebbie yg sangat simple nie...shebbie akan mencuba sebaik mungkin untuk berkongsi segala yg shebbie ada & tahu...semoga diberkati hendaknya...insyaAllah...

subscribe dunia shebbie

Add to Google Reader or Homepage

SHEBBIE's - nak tahu ke?

Foto saya
...happy...happy...happy...

Sabtu, 14 Mei 2011

PERSIAPAN yg sangat...alahai...!!!

SETIAP kali diberikan tanggungjawab untuk memeriahkan majlis perkahwinan...debaran itu tetap ada...macam-macam yang terlintas di fikirankan? itu ini macam tak siap...masa sangat pantas...fuhhhh...

UNTUK itu di sini shebbie ingin berkongsi sebuah persiapan yang baru saja dilangsungkan dengan setiap tenaga bergabung dari peringkat memasak...menggubah...mencuci...menatahias...dan macam-macam lagikan...

"hitam dan 'pink' menjadi warna pilihan..ermmm...sangat menarik...manis sekali..."
pintu gerbang sudah bersedi untuk menyambut para tetamu

pelamin yang sangat simple tetapi menarik juga hasilnya
meja VIP pun perlu menarik



bunga telur penting dalam sesebuah majlis perkahwinan 



para tetamu yang hadir menjamu selera berperingkat-peringkat


para tetamu diberikan servis dari pihak 'caterer'


DISETIAP majlis apa pun perkara paling penting adalah mereka-mereka yang menjadi tulang belakang pihak 'caterer'...inilah sebahagian gelagat mereka di belakang...hehehehe...


 haaaa...nie jaga persiapan awal makanan sampai terjelir lidahnyaaaaa...hehehehehehe





haaaa...siap malu-malu lagi muka keletihan seawal jam 3:00 pagi dah bermula tugasan...

nie lagi penting menyediakan minuman kalu tidak...tercekik tu hehehehe...





baru nak makan dia...siannya...hehehehehe...

memastikan persiapan terakhir...nak letak kotak tissue...air mineral...dan lain-lain...


nie bahagian mencuci pinggan...cawan...gelas...apa saja yang patut di cuci...ermmm...nasib baik lelaki kalu perempuan dah ramai cabut hehehehehe

mengemas menjadi tanggungjawab setelah selesai sesuatu majlis...haaaa...apa lagi habuan 'time' hehehehe
inilah barisan mereka yang sering bersama menjayakan majlis...panggil saja pasti mereka tersenyum gembira menyahut seruan pihak 'caterer' ...tanpa mereka hancussss....!


***OLEH itu bagi mereka yang bakal meraikan hari bersejarah tu shebbie ucapkan***
- SELAMAT PENGANTIN BARU -

***AWAS***
musim kahwin dah dekat...bertambah lagi berat badan masing-masing...




PEACE!!! Jumpa di lain topik....daaaaa....

2 komentar: