Laman

SHEBBIE's - berterima kasih!

DUNIA SHEBBIE...!

semoga semua yg shebbie usahakan di sini dapat memberikan sesuatu kebaikan buat diri kalian yg sudi mengunjungi blog shebbie yg sangat simple nie...shebbie akan mencuba sebaik mungkin untuk berkongsi segala yg shebbie ada & tahu...semoga diberkati hendaknya...insyaAllah...

subscribe dunia shebbie

Add to Google Reader or Homepage

SHEBBIE's - nak tahu ke?

Foto saya
...happy...happy...happy...

Senin, 20 Juni 2011

GODAM MENGGODAM...hehehe...

A Little Death In Dixie
ermmm...my system! trojan sudah masuk...memang sakit kepala leeee....habis dia godam file-file...haish...!!!
   



godam menggodam nie memang bikin kepala sakit...depa dok sibuk kacau ganggu kerajaan...ermmm...tu kerajaan memang ada ramai pakar tapi kita yang kecil nie memang menahan sajalah...hehehehe...orang sebut godam kita pun sebut juga laaa...walhal tak tau apa pun maksud sebenar godam nie...

 bukan laaa tidak faham langsung cumanya apa yang depa nak sebenarnya...apa yang depa dapat nie? tak ada kerja sangatkah mereka nie...hehehehe...email kita yang tidak seberapa penting nie pun depa nak ceroboh godam juga...adehhh...memang depa nie dilahirkan untuk menjadi perosak...macam apa tu? setan tanah tuuuu...ada orang sebut jembalang tanah!!!


ada satu-satu masa kita nie memang sering diduga walaupun kita sering ingat untuk berhati-hati tetapi seringkali juga kita nie alpa...apa boleh bikin hanya redha saja leee...bukan tidak berusaha tapi tidak semua kita nie celik IT...ada yang separa mahir IT...ada yang buta IT...ada yang rabun IT...ermmm...pokoknya kita semua kena rajin berusaha menangani masalah-masalah begini...kena belajar leee....sekarang semua ada kae...cuma taip saja semua dapat jawapan tapi itu pun kalu spesis yang rajin...kalu yang malas tu...dah dihidangkan depan mata pun memang tak menjadi juga...nie jenis jembalang bertopengkan manusia...keh keh keh...pemalas itu datang diri sendiri...

dunia It nie memang seronok kalu kita tahu di mana dan apa yang kita mahukan...tapi menjadi tidak seronok tu kalu kita nie jenis tidak mahu belajar...maka jawabannya adalah 'BOSAN' !!! cuba kita sering bertanyakan di internet...boleh katakan semua ada hanya kena pandai dan rajin jew...orang-orang internet nie dah ramai yang baik hati serta pemurah...mengajar kita secara percuma jew di alam maya...apa salah kita menfaatkan semua usaha mereka itu...tapi...tu leee...manusia tetap manusia...setan pun tetap leee setan tidak boleh leee merubah kan?! jadi kita sendiri hendaklah berubah...demi kepuasan hidup di duniawi yang hanya bersifat sementara...dipinjamkan seketika maka kita harus sentiasa bersedia walau apa jua keadaan...agar kita sentiasa mendapat idea yang benar-benar bernas serta bebas tanpa dipengaruhi keadaan sekeliling di waktu...saat itu...yeah mana tahu yang paling getir...di saat kita perlu membuat keputusan...ermmm... 

okay leee...shebbie pun dah rasa cukup membebel nie bimbang tak faham plak kae...hehehehe...saja jew nak 'joint' dan ambil tahu akan keadaan semasa...itu semua membuatkan dan mengingatkan agar kita sentiasa berhati-hati...berjaga-jaga (bukan berjaga waktu malam) hehehehe...





Tidak ada komentar:

Poskan Komentar